17 листопада, парламент відхилив законопроєкт про відтермінування запровадження касових апаратів для ФОП. Рішення уряду щодо карантину вихідного дня також лишилося чинним.

o_1egd8d1hl1m5aqtn15l4fff7g1k

Відтермінувати запровадження касових апаратів для фізичних осіб – підприємців знову не вдалося. Верховна Рада на своєму засіданні 17 листопада відхилила відповідний законопроект №4313-д. За ухвалення за основу проголосували лише 17 народних депутатів, тим часом 228 висловились проти.

До того ж за проект постанови з рекомендацією Кабміну переглянути рішення щодо запровадження в Україні карантину вихідного дня сьогодні проголосували лише 149 народних депутатів. Ініціювали цей документ заступниця голови парламенту Олена Кондратюк і керівники депутатських фракцій партій «Слуга народу», «Європейська солідарність», «ОПЗЖ» та «Голос». Однак внаслідок такого от голосування парламент не зміг відмінити карантин вихідного дня.

o_1egd8d1hl1m5aqtn15l4fff7g1k

Того ж дня, у Києві біля стін Верховної Ради відбулась багатолюдна акція протесту підприємців. Вони виступають за скасування карантину вихідного дня та збереження спрощеної системи оподаткування.

Мітинг відбувся в урядовому кварталі та біля парламенту. Протестувальники повністю перекрили рух по вулиці Михайла Грушевського. Між ними та поліцейськими сталися сутички, оскільки учасники акції не пускали народних депутатів до Верховної Ради. Нацгвардійці та поліцейські намагалися зробити коридор для політиків, аби вони могли потрапити до будівлі. Відомо про затримання поліцією одного учасника протесту.